STER Advertentie
STER Advertentie

Cycloon eist tientallen doden in India en Bangladesh, miljoenen mensen geëvacueerd

Cycloon eist tientallen doden in India en Bangladesh, miljoenen mensen geëvacueerd
AFP

Donderdag 21 mei 2020 - 10:34 uur

|

Door:

Francesco

India en Bangladesh worden op dit moment geteisterd door de gevolgen van de zware cycloon Amphan. Zeker twintig mensen kwamen om het leven en miljoenen mensen zijn geëvacueerd.

Cycloon Amphan kwam woensdag aan land in de Indiase deelstaat West-Bengalen. Met windstoten tot 185 kilometer per uur zorgde het voor een ravage. Ook miljoenenstad en hoofdstad van West-Bengalen, Kolkata, werd hard getroffen. Op beelden is onder andere te zien hoe de wind en overstromingen complete huizen en bruggen heeft verwoest. 

Heftigste storm in decennia

Amphan is de heftigste storm in decennia. In Bangladesh zijn minstens tien doden en werden zo'n 2,4 miljoen mensen overgebracht naar ruim 15.000 opvanglocaties. In India ligt het aantal doden op meer dan 70 en werden er een half miljoen mensen geëvacueerd. Veel van de opvanglocaties in India waren door de coronacrisis al in gebruik als quarantainecentra. Evacués worden daarom ook opgevangen in andere gebouwen. In gesprek met Reuters vertelde de West-Bengaalse premier Mamata Banerjee: "Gebied na gebied is verwoest. Veel gebieden zitten nu zonder elektriciteit of werkende telefoons. We worden geconfronteerd met grotere schade en verwoesting dan COVID-19."

Angst verspreiding coronavirus

Door de grootschalige evacuatie wordt er gevreesd voor een enorme verspreiding van het coronavirus. De autoriteiten proberen de strikte social distancing-regels te handhaven, maar dat is in de praktijk erg moeilijk. Een ander probleem is dat veel mensen hun huis niet uit durven, vanwege angst voor besmetting. Dat bemoeilijkt de evacuatie. India en Bangladesh zitten al sinds eind maart in een lockdown vanwege de coronacrisis.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • 404 - Pagina niet gevonden

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

  • Amber en Arda van Temptation Island verwachten kindje

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Jada Pinkett Smith: "Vroeger had ik een pornoverslaving"