STER Advertentie
STER Advertentie

The Weeknd doneert half miljoen dollar aan Black Lives Matter-initiatieven

Woensdag 3 juni 2020 - 11:28 uur

|

Door:

Daisy

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Weeknd heeft in totaal maar liefst een half miljoen dollar gedoneerd aan Black Lives Matter-initiatieven. Hij roept andere rijke mensen op hetzelfde te doen.

Doneren

Abel Tesfaye, de echte naam van The Weeknd, riep 'mensen met grote zakken' via zijn Instagram-account op om geld te doneren aan de mensen die vechten voor gelijke rechten- en behandeling voor iedereen in de wereldwijde protesten die zijn ontstaan na de dood van George Floyd. 

National bail out

De zanger doneerde 200.000 dollar aan Black Lives Matter Global Network, 200.000 dollar aan de Colin Kaepernick Know Your Rights-campagne en nog eens 100.000 dollar aan National Bail Out. Die laatste organisatie is in het leven geroepen omdat er de laatste dagen naar schatting duizenden mensen gearresteerd zijn bij de protesten. Een groot deel van die mensen kan het financieel niet aan om hun eigen borg te betalen; vandaar dat die laatste stichting is ontstaan. 

blijf supporten

"Ik blijf onze broeders en zusters die daar alles op het spel zetten om daadwerkelijk veranderingen voor ons erdoor te krijgen supporten", zegt The Weeknd. 

"Ik verzoek iedereen met grote zakken dringend om te doneren, veel te doneren, en mocht je niet zoveel geld hebben geef dan alsjeblieft wat je kunt, ook al is het maar een heel klein bedrag. #blacklivesmatter."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef fixt samenwerking met Tory Lanez voor nieuw album

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Suriname versoepelt coronaregels

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'