STER Advertentie
STER Advertentie

'Ziekenhuizen financieel niet in staat nieuwe coronagolf op te vangen'

Ziekenhuizen financieel niet in staat nieuwe coronagolf op te vangen
Unsplash

Maandag 20 juli 2020 - 12:02 uur

|

Door:

Thijn

De coronacrisis heeft er niet alleen voor gezorgd dat zorgmedewerkers het maximale uit hun werkdagen moesten halen, maar het heeft ook de buffers van de ziekenhuizen flink uitgeput. Dat kan nog wel eens voor problemen gaan zorgen bij een nieuwe coronagolf...

Tweede golf 

Aan het begin van dit jaar waren de meeste ziekenhuizen inancieel gezond, maar inmiddels heeft de coronacrisis een dusdanige impact gehad op hun buffers dat de ziekenhuizen niet meer in staat zijn een nieuwe coronaklap op te vangen. Zonder de onlangs toegezegde financiële steun komen de meeste ziekenhuizen in de problemen. Die conclusie trekt Ruud Plu, directeur van Intrakoop, een grote inkoopcoöperatie van de zorg. 

Meer geld

"De coronacrisis heeft laten zien dat de Nederlandse ziekenhuizen erg slagvaardig zijn. Tegelijkertijd hebben we ook gezien dat de continuïteit snel in gevaar kan komen, ondanks een eigen vermogen van 7 miljard euro", stelt de directeur. Volgens hem is meer geld hard nodig, aangezien een tweede golf op de loer ligt en er nog altijd veel drukte is binnen de ziekenhuizen.

Extra kosten door corona

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) maakte eerder een schatting over de extra kosten die gemaakt zijn door de coronacrisis. Deze kwamen uit op een gigantisch bedrag van bijna 3 miljard euro. De overheid beloofde echter bij te springen waar nodig. 

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rihanna lanceert gloednieuwe ondergoedlijn voor mannen