Up 2 Date

Coronasituatie in België 'steeds zorgelijker'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Coronasituatie in België 'steeds zorgelijker'

Terwijl het aantal coronabesmettingen in Nederland de afgelopen maand relatief laag bleef, lijkt het in België juist weer de verkeerde kant op te gaan.

Zorgelijke situatie

De afgelopen week liep het aantal coronabesmettingen bij onze zuiderburen flink op. Dat is "zorgelijk", aldus premier Sophie Wilmes. "Het reproductiegetal is boven 1, waardoor het virus aan kracht wint", zei zij na afloop van overleg in de Nationale Veiligheidsraad. "Dat is niet goed. De situatie mag zeker niet erger worden." Om die reden durft de regering het nu niet aan om verdere versoepelingen vanaf 1 augustus door te laten gaan.

Klap voor evenementensector

Volgende week komen experts en politieke leiders opnieuw samen om de ontwikkelingen te bekijken en een besluit te nemen. Het nieuws is een grote klap voor de evenementen- en cultuursector in België. Zij hadden gehoopt op positief nieuws over bijvoorbeeld hogere bezoekersaantallen.

Minderjarigen overleden aan corona

Woensdag overleed een 18-jarig meisje in Brussel aan de gevolgen van corona. Het slachtoffer had al gezondheidsproblemen voor ze het virus kreeg. Eerder overleed in maart ook al een 12-jarig meisje in Gent.

Ster advertentie
Ster advertentie