Up 2 Date

Opnieuw recordaantal coronabesmettingen in Verenigde Staten

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw recordaantal coronabesmettingen in Verenigde Staten

De Verenigde Staten weet het coronavirus maar niet onder controle te krijgen. Opnieuw is er een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. Maar liefst 69.000 mensen blijken besmet met het virus. Dat meldt persbureau Reuters.

Sterke stijging

In negen staten was er sprake van de sterkste stijging tot nu toe in het aantal coronagevallen. Het gaat om Alaska, Georgia, Idaho, Iowa, Louisiana, Montana, Ohio, Utah en Wisconsin. Maar in vrijwel alle andere staten blijft het aantal besmettingen toenemen.

Republikeinen steeds bezorgder

Republikeinen staan vaak niet te springen om maatregelen tegen het coronavirus te nemen die de vrijheid van hun inwoners beperkt, maar toch lijken ook zij nu de ernst van de situatie meer en meer in te zien. Zo waarschuwde de gouverneur Greg Abbott van Texas vrijdag dat hij ingrijpendere maatregelen niet uitsluit. "Als we de verspreiding van Covid-19 niet vertragen, zou de volgende stap een lockdown moeten zijn", zei de Republikein tegen een lokale zender. In de staat geldt wel al een mondkapjesplicht.

Zwaarst getroffen

De VS zijn wereldwijd het zwaarst getroffen door de coronapandemie. Zo zijn er meer dan 3,1 miljoen besmettingen vastgesteld en ongeveer 134.000 patiƫnten aan het virus overleden. The New York Times stelt dat het de zevende keer in elf dagen is dat er een recordaantal nieuwe besmettingen is gemeld.

Trumps herverkiezing

Critici verwijten Trump een gebrek aan leiderschap in de crisis. De president zou het virus nog steeds niet serieus nemen en maakt tijdens campagnebijeenkomsten er nota bene grapjes over. Zo noemde hij van de week naar het coronavirus 'Kung Flu'. Toch zijn de gevolgen desastreus voor Trump, aangezien in november herkozen hoopt te worden, maar de economie momenteel niet goed draait.

Ster advertentie
Ster advertentie