Up 2 Date

Bijzondere straf: woordenverbod voor Britse rapper Rico Racks

foto: GRM Daily
  1. Newschevron right
  2. Bijzondere straf: woordenverbod voor Britse rapper Rico Racks

Een Engelse rapper heeft een wel hele bijzondere straf gekregen van een Britse rechtbank: hij mag namelijk bepaalde woorden niet meer zeggen in zijn tracks.

Bandoe, trapping en whipping

De 20-jarige drill-rapper Rico Racks uit Londen moet drie jaar lang de cel in voor drugshandel en mag daarnaast vijf jaar lang bepaalde woorden niet meer gebruiken in zijn raps. Dit, omdat ze te veel met het verheerlijken van drugs te maken hebben. Welke woorden dat zijn? Bandoe, wat straattaal is voor een traphouse waar drugs wordt gebruikt. Trapping wat dealen betekent en ook het woord connect mag door de rapper niet meer gezegd worden, dat is een contactpersoon voor drugs. Als laatste mag ook whipping niet, want dat is straattaal voor autorijden.

Drill rap

Drill rap is een duistere vorm van trap die vaak wordt geassocieerd met geweld. Het is niet voor het eerst dat er een woordenverbod opgelegd wordt in Londen. Zo werd de West Londense drill-rapgroep 1011 ook een verbod opgelegd voor het verheerlijken van geweld. Zij mochten in hun tracks niet meer opmerkingen maken over rivaliserende bendes.

Amsterdam zuidoost

In Amsterdam werd vorige maand een drill-rapper doodgestoken. De 18-jarige Jay-Ronne Grootfaam, die in de rapscene bekend stond als RS en TrappyDemon, werd door twee Amsterdammers in zijn rug gestoken.

Ster advertentie
Ster advertentie