Up 2 Date

Greta Thunberg haalt uit naar Australische politici om verwoestende bosbranden

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Greta Thunberg haalt uit naar Australische politici om verwoestende bosbranden

Klimaatactivist Greta Thunberg heeft op Instagram hard uitgehaald naar Australische politici. Ze verwijt hen dat ze niets hebben gedaan om het klimaat te beschermen en dat de bosbranden daar het gevolg van zijn. De zeventienjarige zegt dat de politici daarom nu direct in actie moeten komen.

Australië on fire

"Australië staat in brand en de zomer is daar pas net begonnen", schrijft Greta op Instagram. "2019 was een jaar met recordhittes en recorddroogtes. Vandaag was het in Sydney 48,9 graden Celsius. Bijna 500 miljoen dieren zouden zijn overleden door de bosbranden. Meer dan twintig mensen zijn dood en duizenden huizen zijn afgebrand."

Klimaatverandering

Greta weet ook precies haar vinger op de pijnlijke plek te leggen: "De bosbranden leveren twee derde op van de CO2-uitstoot van een heel jaar volgens de Sydney Morning Herald. En door de rook smelten de gletsjers in Nieuw Zeeland. Toch is er nog steeds geen actie ondernomen door politici", schrijft ze.

Nu veranderen

Greta zegt dat ze ook weet waarom er geen actie is ondernomen door Australische politici: "Omdat we nog steeds geen link leggen tussen de klimaatcrisis, extreme weersomstandigheden en natuurrampen zoals de branden in Australië." Ze roept op tot actie: "Dat moet veranderen. En dat moet nu veranderen."

Ster advertentie
Ster advertentie