Up 2 Date

Nieuwe Superman doet coming-out als biseksueel in DC Comics

foto: DC Comics
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe Superman doet coming-out als biseksueel in DC Comics

DC Comics heeft een grote stap genomen om voor meer LHBTQI+-representatie te zorgen in hun strips. Vanaf 9 november zal namelijk te lezen zijn hoe de nieuwe Superman, Jon Kent, zijn coming-out doet als biseksueel.

Coming-out

Jon Kent is de zoon van de 'klassieke' Superman Clark Kent en Lois Lane en heeft inmiddels het stokje overgenomen van zijn vader. In de stripreeks Superman: Son of Kal-El, die uit is sinds juli, is te lezen hoe hem dat vergaat op piepjonge leeftijd, aangezien Jon 17 jaar is.

In de vijfde issue van diezelfde stripreeks zal Jon nu dus uit de kast komen als biseksueel en krijgt hij een relatie met zijn goede vriend en reporter Jay Nakamura, nadat ze hun eerste kus zullen delen in de nieuwe uitgave.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terugzien in helden

"Ik heb altijd gezegd dat iedereen helden nodig heeft en dat iedereen het verdient om zichzelf terug te kunnen zien in hun favoriete helden", laat schrijver Tom Taylor weten. "Ik ben dankbaar dat DC en Warner Bros datzelfde idee delen. Superman is altijd het symbool geweest van hoop, waarheid en gerechtigheid. Vandaag de dag staat dat symbool voor iets meer. Nu kunnen meer mensen zichzelf terugzien in de sterkste superhelden."

Ster advertentie
Ster advertentie