Up 2 Date

Nieuwe Batman in DC Comics zal zwarte man zijn

foto: DC Comics: Doug Braithwaite & Diego Rodriguezfoto: DC Comics: Doug Braithwaite & Diego Rodriguez
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe Batman in DC Comics zal zwarte man zijn

DC Comics heeft bekendgemaakt dat de nieuwe Batman een zwarte man zal zijn. Het nieuwe personage krijgt de naam Tim Fox en zijn avonturen zullen vanaf januari 2021 te lezen zijn in de nieuwe stripreeks Future State.

Futuristisch Gotham City

Tim Fox werd al in 1979 gecreëerd door Len Wein en Irv Novick, maar zijn verschijningen in de strips waren tot nu nog maar zeldzaam en sporadisch. Tim is de verloren zoon van Lucius Fox, bondgenoot en vertrouweling van de originele Batman Bruce Wayne. In een futuristische Gotham City zal Tim de taken van Wayne overnemen, die inmiddels dood is.

Geschreven door Oscar-winnaar

De nieuwe reeks zal geschreven worden door John Ridley, scenarioschrijver van de film 12 Years a Slave. Daarvoor won hij in 2014 twee Oscars voor beste aangepaste scenario en beste film. In gesprek met New York Times vertelde Ridley dat het de eerste keer was dat zijn twee zoons 'oprecht enthousiast' waren over zijn werk. "Ze waarderen de dingen die ik doe en zijn blij voor me. Ze zijn geweldige supporters, maar ze zouden liever 'Black Panther' kijken dan '12 Years a Slave', laten we eerlijk wezen", zei Ridley. "Ze vinden het geweldig dat de volgende Batman zwart zal zijn. Het maakt mij niet uit als alle anderen op de planeet er problemen mee zullen hebben, want ik heb mijn publiek en zij vinden het al geweldig."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie