Up 2 Date

Modderstromen in Brazilië eisen veertien levens

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Modderstromen in Brazilië eisen veertien levens

Het zuidoosten van Brazilië wordt al weken geteisterd door noodweer. Veertien mensen zijn omgekomen door modderstromen als gevolg van zware regenval, melden de autoriteiten. Het zou gaan om acht kinderen, een moeder en vijf mensen die nog worden vermist.

Slachtoffers

De veertien slachtoffers vielen in de regio Baixada Fluminense, in de deelstaat Rio de Janeiro. Daarbij zijn onder meer een moeder en zes van haar kinderen om het leven gekomen. Slechts een van de kinderen kon worden gered, schrijft persbureau Reuters. Het weer is al een lange tijd onrustig en gaat gepaard met overstromingen en aardverschuivingen. Hierdoor kwamen in februari zo'n 240 mensen om het leven.

Hevige regenval en modderstromen

In het zuidoosten van Brazilië regent het al sinds donderdag. Dit zorgt voor veel overlast en heftige modderstromen. Op verschillende plekken werd nooit eerder zoveel neerslag gemeten. In Paraty viel in een dag tijd 322 millimeter regen. Ter vergelijking: normaal gesproken valt er zoveel regen in een half jaar tijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

70 families dakloos

Luciano Vidal, de burgemeester van Paraty, vertelt aan Reuters dat 70 families dakloos zijn geraakt. Er wordt verwacht dat het de komende dagen flink blijft regenen en daarom heeft de burgemeester een noodtoestand uitgeroepen.

Ster advertentie
Ster advertentie