Naar homepage
Up 2 Date

'Avondklok verlengd, middelbare scholen deels open, kappers weer aan de slag'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Avondklok verlengd, middelbare scholen deels open, kappers weer aan de slag'

De kans is groot dat de avondklok na volgende week dinsdag met drie weken wordt verlengd. Dat laten bronnen weten aan de NOS en het AD. Er wordt daarnaast gedacht aan een aantal versoepelingen, die volgens het kabinet mogelijk zijn door het verlengen van de avondklok.

Het uiteindelijke besluit zal pas dinsdagochtend worden genomen, waarna er in de avond een persconferentie volgt van premier Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Scholen

Naar verwachting gaan middelbare scholen vanaf 1 maart weer deels open. Hoe de lessen eruit gaan zien, is nog niet bekend. Daarvoor wordt nog nagedacht over verschillende mogelijkheden, zoals het opdelen van klassen, zodat steeds de helft naar school kan. Daarnaast denkt het kabinet ook na over het openen van het MBO. Het HBO en de universiteiten blijven voorlopig dicht.

Kappers

Dinsdag wordt er ook een besluit genomen over de kappers. De bedoeling van het kabinet is dat die weer open mogen op 2 maart. Dat zal dan wel onder bepaalde voorwaarden zijn, zo moeten kappers zich streng aan de coronamaatregelen houden. Dat houdt in dat klanten gevraagd moeten worden naar klachten en dat er niet te veel mensen in een ruimte mogen zijn. Ook moeten er mondkapjes gedragen worden. Als het aantal besmettingen weer verder oploopt, zal de eventuele versoepeling echter snel worden teruggedraaid, meldt het AD.

Ster advertentie
Ster advertentie