Up 2 Date

Slechtste slogan van 2021: "Mijn ballen wegen 130 gram"

foto: Benny's Vleesservice/Benny van Es
  1. Newschevron right
  2. Slechtste slogan van 2021: "Mijn ballen wegen 130 gram"

Sinds 2012 worden de slechtste slogans van het jaar extra in het zonnetje gezet tijdens de sloganverkiezing. Inmiddels zijn we aangekomen bij de tiende verkiezing en dit jaar heeft het bedrijf Benny's Vleesservice de twijfelachtige eer om de Blauwe Tegel in ontvangst te nemen. De leus van het bedrijf "Mijn ballen wegen 130 gram" werd namelijk verkozen tot slechtste slogan van 2021.

Borstvoeding

Van 1 tot en met 6 december konden mensen via het platform Slechte Slogans stemmen op de tien slechtste leuzen die dit jaar genomineerd waren. In de top tien staan tenenkrommende slogans van organisaties zoals de gemeente Almelo (I Amlelo), Happy Sushi (You maki miso happy) en Cafetaria Borst (De lekkerste! Borstvoeding aan huis), maar volgens stemmers was het toch echt de leus van Benny's Vleesservice die de kroon spant.

Leuke reacties

Ondanks dat het bedrijf uit Nijmegen een dubieuze titel ontvangt kan oprichter Benny van Es wel lachen om de slogan. Zo vertelt hij in het NOS Radio 1 Journaal dat hij vaak leuke reacties krijgt op de slogan. "'Hey, jij met je ballen' of 'heb je echt zulke grote ballen?'. Hele leuke reacties maak je mee", aldus Van Es. "Ik wilde eigenlijk achterop zetten: 'Mijn gehaktballen wegen 130 gram'." Daarnaast vertelt hij aan Slechte Slogans dat de slogan wel bij hem past. "Ik houd wel van een grapje. Bovendien: je moet natuurlijk ook opvallen met een slogan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Minder slogans dit jaar

Sinds het begin van de sloganverkiezing in 2012 hebben mensen bijna 2500 slogans ingestuurd. Dit jaar kwamen er echter minder slogans binnen, wat mogelijk te maken heeft met het vele thuiswerken door de coronacrisis. Vorig jaar won dierenrechtenorganisatie Gaia met de slogan "Laat je poesje knippen voor ze begint te wippen."

Ster advertentie
Ster advertentie