Up 2 Date

Passagiersvliegtuig stort neer in Victoriameer in Tanzania

foto: Shutterstock/Colinmthompson
  1. Newschevron right
  2. Passagiersvliegtuig stort neer in Victoriameer in Tanzania

Een passagiersvliegtuig van de maatschappij Precision Air is neergestort in het Victoriameer in Tanzania. Volgens lokale media crashte het toestel nadat de landing naar de luchthaven in Bukoba werd ingezet.

26 mensen gered

Er zijn zeker 26 mensen gered. Volgens lokale autoriteiten waren er 43 mensen aan boord: 39 passagiers, twee piloten en twee cabinepersoneelsleden. Het is nog niet bekend of er dodelijke slachtoffers zijn gevallen. "Op dit moment zijn we erin geslaagd 26 mensen te redden die naar ons ziekenhuis zijn gebracht", zegt een regionaal bestuurder tegen lokale media. "De reddingsoperatie is nog steeds aan de gang en we communiceren met de piloten."

Beelden

Op social media gaan er beelden rond waarop te zien is dat de staart van het toestel nog uit het water steekt en dat er mensen in boten worden afgevoerd. Het vliegtuig ligt niet ver van de oever van het meer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Harde wind en regenval

Het vliegtuig vertrok in de ochtend vanuit Dar es Salaam, een stad in het oosten van Tanzania. Volgens staatszender TBC stortte het toestel neer door de harde wind en zware regenval. Het is niet bekend of het vliegtuig ook technische problemen had.

Ster advertentie
Ster advertentie