Up 2 Date

Afghaanse baby geboren tijdens evacuatievlucht vernoemd naar vliegtuig

foto: Twitter @AirMobilityCmd
  1. Newschevron right
  2. Afghaanse baby geboren tijdens evacuatievlucht vernoemd naar vliegtuig

Er vond afgelopen weekend een bijzondere bevalling plaats: een Afghaanse vrouw bracht haar kindje ter wereld in het vrachtruim van een evacuatievliegtuig dat vertrok vanuit Qatar. De bevalling begon in de lucht en eindigde vlak na de landing in het Duitse Ramstein. De ouders hebben nu laten weten dat het meisje is vernoemd naar het vliegtuig waarin ze is geboren: Reach.

Zelfde naam als het vliegtuig

"Ze hebben het meisje Reach genoemd, omdat de roepnaam van het C-17-vliegtuig dat hen van Qatar naar Ramstein vloog Reach was", zei een Amerikaanse commandant volgens CNN. De ouders waren Afghanistan ontvlucht nadat de Taliban daar de macht hadden overgenomen. Vanaf een verzamelplaats in Qatar vlogen ze uiteindelijk naar een militaire vliegbasis in Duitsland, die hoort bij de Amerikaanse luchtmacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Complicaties

De Air Mobility Command die de evacuatievlucht verzorgde, tweette afgelopen weekend over de bevalling. Er traden complicaties op toen de moeder hoog in de lucht weeën kreeg. "De vliegtuigcommandant besloot te dalen om zo de luchtdruk in het vliegtuig te verhogen, wat de situatie stabiliseerde en het leven van de moeder redde."

Moeder en dochtertje Reach werden gelijk na de landing geholpen door een medisch team. Later werden ze naar een ziekenhuis gebracht. Beiden maken het goed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie