Up 2 Date

"Jacob Blake met handboeien vast aan ziekenhuisbed"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. "Jacob Blake met handboeien vast aan ziekenhuisbed"

De door de Amerikaanse politie neergeschoten Jacob Blake zit met handboeien vast aan zijn ziekenhuisbed. Dat zegt zijn familie tegen nieuwszender CNN. "Hij is verlamd en kan niet lopen en ze hebben hem geboeid in bed. Waarom?", vraagt de oom van Blake zich af.

belediging voor de verwonding

Blake's oom, Justin Blake, vertelde donderdag aan CNN dat Blake's vader zijn zoon in het ziekenhuis in Wisconsin bezocht heeft. Daar ligt Jacob Blake al een paar dagen om te herstellen van ten minste één operatie. Hij raakte zwaargewond toen de politie hem zeven keer in de rug schoot in de stad Kenosha. Zijn vader was diepbedroefd om te zien dat zijn zoon geboeid was. "Dit is een belediging voor de verwonding", aldus Justin.

'een mens van vlees en bloed'

De politie van Wisconsin heeft nog niet aan CNN verklaard waarom Jacob geboeid in het ziekenhuisbed ligt. Andrew Yang, die meedeed aan de voorverkiezingen van de Democratische Partij, sprak met Blake's vader. Die vertelde aan CNN dat hij blij is om te zien dat zijn zoon wakker is, maar boos is dat hij geboeid in bed ligt. Hij verklaarde ook dat Jacob in het eerste gesprek met zijn vader direct vroeg waarom hij zo vaak was neergeschoten. Andrew: "Toen ik vroeg welke boodschap ik in de naam van de familie kon delen met de buitenwereld, zei zijn vader tegen me: 'Vertel hen dat mijn zoon een mens is. Een mens van vlees en bloed'."

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie