Up 2 Date

'Riverdale'-acteur krijgt levenslang voor moord op zijn moeder

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 'Riverdale'-acteur krijgt levenslang voor moord op zijn moeder

De 24-jarige Canadese acteur Ryan Grantham is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn 64-jarige moeder. Grantham is onder andere bekend van de dramaserie Riverdale, waarin hij de rol speelde van Jeffery Augustine, en van zijn rol in Het Leven van een Loser.

Piano

Kort nadat de acteur zijn moeder had doodgeschoten, nam hij een video op waarin hij de moord bekende. Op de video is het levenloze lichaam van de moeder van Grantham te zien. De dode vrouw zit in de video aan een piano met haar handen nog op de toetsen. Bij de beelden van het bloedbad vertelt Grantham koeltjes: "Ik heb haar achter in haar hoofd geschoten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Justin Trudeau

Een paar uur na de moord had Grantham flink gedronken en geblowd, waarna hij zijn auto had volgeladen met machinegeweren, munitie, molotovcocktails en kampeerspullen. Hij was van plan het buitenverblijf van de Canadese premier Justin Trudeau te bezoeken, om de man te vermoorden.

Nadat Grantham 200 kilometer richting het huis van de premier had gereden, besloot hij toch om te keren om een politiebureau te zoeken en de moord op zijn moeder te bekennen. De acteur gaf bij de politie ook aan dat hij had overwogen een bloedbad aan te richten bij zijn oude universiteit in Vancouver.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spijt

De advocaten van de acteur vertelden tijdens de rechtszaak dat Grantham op het moment van de moord worstelde met angsten en een depressie. Hij zou in deze periode vaker hebben nagedacht over het pijnigen van anderen. De acteur vertelde tijdens de rechtszaak dat hij spijt had van zijn daden. "Het lijkt voor zoiets verschrikkelijks zinloos om sorry te zeggen", sprak hij. "Maar in elke vezel van mijn lichaam voel ik spijt."

De acteur heeft levenslang gekregen voor de moord. Hij komt na veertien jaar in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

Ster advertentie
Ster advertentie