Up 2 Date

Adnan Syed (41) kreeg onterecht levenslang voor moord op vriendin

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Adnan Syed (41) kreeg onterecht levenslang voor moord op vriendin

Adnan Syed werd ruim 20 jaar geleden tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn 18-jarige vriendin. De inmiddels 41-jarige Adnan zat 23 jaar vast voor het misdrijf, maar werd gisteren vrijgelaten nadat andere verdachten aan in beeld kwamen. Dat melden Amerikaanse bronnen.

Moord op vriendin

Adnan was zeventien jaar oud toen hij in 1999 werd opgepakt voor de moord op zijn ex-vriendin. De overleden vrouw werd gevonden in een park in Baltimore. Ze zou door Adnan gewurgd en begraven zijn.

De gearresteerde tiener beweerde vanaf het begin onschuldig te zijn. Helaas wilden de autoriteiten hem niet geloven. 23 jaar lang heeft hij zijn best gedaan om zijn onschuld te bewijzen. Dat leverde al die tijd niets op, totdat de rechter in Baltimore daar gisteren verandering in bracht en in zekere zin concludeerde dat Adnan 23 jaar lang onschuldig heeft vastgezeten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe verdachten

Adnan werd vrijgesproken door de rechter nadat er twee nieuwe verdachten aan het licht kwamen. De autoriteiten konden niet langer met 'zekerheid' zeggen dat Adnan schuldig was aan het ombrengen en begraven van de vrouw in 1999. De betrokken officieren gaven ook aan niet langer overtuigd te zijn van Adnans schuld en trekken de betrouwbaarheid van de bewijsvoering tijdens de rechtszaak in twijfel.

De aanklagers krijgen van de rechter dertig dagen om een beslissing te nemen over een eventuele vervolgprocedure. Die beslissing mag Adnan in ieder geval onder huisarrest afwachten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie