Up 2 Date

Drie doden bij schietpartij op universiteit in Las Vegas, politie schiet dader dood

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Drie doden bij schietpartij op universiteit in Las Vegas, politie schiet dader dood

Bij een schietpartij op de campus van een universiteit in Las Vegas heeft een schutter drie mensen gedood. Een vierde slachtoffer is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. De dader is door de politie doodgeschoten.

Schutter was hoogleraar

De lokale politie kreeg de eerste meldingen over de schietpartij rond 12.00 uur plaatselijke tijd, nadat er schoten waren gehoord in een van de gebouwen van de universiteit. Kort daarna werden er ook schoten gehoord in een ander gebouw. Ongeveer een half uur later wist de politie de schutter te lokaliseren en uit te schakelen. Tijdens een persconferentie afgelopen woensdag liet sheriff Kevin McMahill weten dat er geen verdere dreiging meer is.

De politie doet momenteel onderzoek naar de schietpartij. Een bron bij de politie meldt aan persbureau AP dat de schutter een hoogleraars was die een baan wilde bemachtigen aan de universiteit, maar niet werd geselecteerd.

Gevolgen schietpartij

De universiteit bleef voor de rest van de dag gesloten. Ook andere universiteiten in de staat Nevada sloten hun deuren. De schietpartij had ook gevolgen voor het vliegveld Harry Reid bij Las Vegas. Vliegtuigen die op weg waren naar de airport kregen tijdelijk geen toestemming om te landen. Andere vluchten liepen vertraging op.

38 massaschietpartijen

De Verenigde Staten telden dit jaar een recordaantal massaschietpartijen. Dit jaar zijn er al 38 massaschietpartijen geregistreerd in het land. Als gevolg van de incidenten zijn er dit jaar 197 doden gevallen. Dit dodental was sinds 2006 nog nooit zo hoog in één jaar. Daarnaast raakten dit jaar 91 mensen gewond bij massaschietpartijen.

Ster advertentie
Ster advertentie