Up 2 Date

Nieuwe Mixed Martial Arts vereniging eist geld van UFC

  1. Newschevron right
  2. Nieuwe Mixed Martial Arts vereniging eist geld van UFC

Vijf ontevreden UFC-vechters hebben een nieuwe vereniging opgericht. Volgens hen is de kersverse Mixed Martial Arts Athletes Association (MMAAA) nodig om atleten te beschermen tegen uitbuiting. Clubs zoals UFC, WME en IMG zouden nu ook geen rekening houden met de gezondheid van de vechters. Tussen de oprichters zitten oud-kampioenen Georges St-Pierre, Cain Velasquez en TJ Dillashaw.

Oneerlijk

In een online persconferentie van wel twee uur, legden de vechters uit waarom ze ontevreden zijn. "Op dit moment is het een eenzijdig systeem, waarbij vechters alleen zeker zijn van levenslange blessures", zegt mede-oprichter Tim Kennedy. "We zijn hier niet voor een snel zakcentje, wij willen de sport voor altijd veranderen." Volgens de adviseur van de nieuwe groep Bjorn Rebney is het schandalig hoe clubs zoals WME, IMG en UFC hun atleten behandelen.

onderbetaald

Het eerste doel van de MMAAA is om geld (terug) te krijgen van huidige en vroegere UFC-vechters. Volgens hen is de verdeling van de winst oneerlijk en zouden atleten 50% van de inkomsten moeten krijgen in plaats van de 8% die ze nu ontvangen. Ook moeten er afspraken worden gemaakt over arbeidsomstandigheden in een CAO.

Volgens Georges St-Pierre praten veel van zijn collega's liever niet over de problemen. "Ik weet dat velen van ons bang zijn. Maar het is tijd om met z'n allen op te staan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie