Up 2 Date

Tesla gaat fabrieken bouwen voor coronavaccin

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Tesla gaat fabrieken bouwen voor coronavaccin

Wereldwijd is er een gigantische vraag naar coronavaccins en aangezien die nog altijd volop in de onderzoeksfase zijn, speelt Tesla alvast slim op de vraag in. Het bedrijf van miljardair Elon Musk gaat fabrieken bouwen die speciaal gebruikt zullen worden voor de productie van het vaccin.

Microfabrieken

Tesla gaat de zogeheten microfabrieken bouwen voor een Duitse vaccinproducent, CureVac. Dat nieuws maakte Musk eergisteren bekend op Twitter, nadat hij op bezoek was geweest bij de vaccinmaker. Specifieke details heeft hij verder niet gegeven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coronavaccin

CureVac werkt aan een potentieel vaccin tegen het coronavirus. Het vaccin is veelbelovend, aangezien eerder dit jaar bekend werd dat de Verenigde Staten een groot belang in het bedrijf zou hebben genomen. Via deze weg willen zij alvast een flinke hoeveelheid vaccins veilig stellen.

Bezoek aan Duitsland

Het bezoek van Musk aan Duitsland is echter niet alleen voor de vaccins. Tesla is namelijk ook bezig met de bouw van een nieuwe fabriek in de buurt van Berlijn. Hier zullen zij kleinere modellen gaan produceren. Tot slot gaat Musk vanmiddag langs bij de Duitse minister van Economische Zaken, Peter Altmaier. Fans van Musk stonden in ieder geval al paraat voor zijn bezoek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie