Naar homepage
Up 2 Date

300 mogelijk met corona besmette carnavalsvierders gezocht in grensgebied Limburg

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 300 mogelijk met corona besmette carnavalsvierders gezocht in grensgebied Limburg

In Duitsland is er een zoektocht gestart naar de carnavalsvierders die aanwezig waren bij hetzelfde feest als de 47-jarige Duitsers die besmet is met het coronavirus. De Duitse gezondheidsdiensten willen uitsluiten dat er nog meer mensen besmet zijn geraakt. Het feest vond plaats in Gangelt, vlak over de Nederlandse grens bij Limburg.

Noodgedwongen in quarantaine

Tijdens het carnavalsfeest waren veel mensen aanwezig waaronder Wilfried Gossen, eigenaar van de club waar het feest plaatsvond. Hij vertelt het AD dat iedereen gewoon mee kon feesten. Daar voegt hij aan toe: "Dus hoeveel Nederlanders hier waren, dat is echt niet te zeggen. Het kunnen er nul zijn of tientallen." Gossen zit momenteel noodgedwongen twee weken in quarantaine. Datzelfde geldt voor iedere feestvierder die aanwezig was.

Verhoogde kans op besmetting

De 47-jarige Duitser die besmet raakte, zat aan de chemo vanwege kanker. Hij was daarom extra vatbaar voor het coronavirus. De echtgenote van de man is ook besmet met het virus. De twee liggen nu beide in het ziekenhuis. De burgemeester van Gangelt vertelt het AD: "Zijn situatie is momenteel stabiel, voor wat ik begrepen heb." Over de vrouw van de man zegt hij: "Zij draagt het virus ook, maar zij is eigenlijk nog nauwelijks ziek."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste Nederlandse besmetting

Er is een redelijk grote kans dat het eerste geval van het virus in Nederland uit deze regio gaat komen. Het besmette echtpaar kwam regelmatig in Nederland. Zo verbleven zij 8 op 9 februari nog in het Limburgse Vlodrop. Maar in deze periode waren er nog geen verschijnselen van de ziekte bij de man geconstateerd. De burgemeester zegt: "Ze kwamen regelmatig in Limburg, net als ikzelf en net zoals veel Nederlanders hier komen. Hij is ondernemer en zij werkt in een kinderdagverblijf."

Ster advertentie
Ster advertentie