Naar homepage
Up 2 Date

Strenge maatregelen in Italië tegen het coronavirus

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Strenge maatregelen in Italië tegen het coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus is de onrust groot in Italië. Er zijn al 132 mensen besmet met het virus en al twee mensen zijn overleden. Vooral in de noordelijke regio's Veneto, Lombardije en Piëmont worden relatief veel besmettingen vastgesteld, daarom worden die (deels) geïsoleerd. Zaterdagavond maakte premier Guiseppe Conte bekend dat in bepaalde zones, zogenaamde hotspots, speciale toestemming nodig is om in- of uit- te reizen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Noodmaatregelen

De regering onder leiding van Conte heeft noodmaatregelen aangekondigd na een spoedoverleg met medisch deskundigen. Deze zijn van toepassing bij elf gemeenten in de regio's Lombardij en Veneto en zullen enkele weken gaan gelden. Scholen en bedrijven worden in die regio's dicht gehouden en evenementen worden afgelast. Ook wordt het verkeer van goederen en personen beperkt. In het land waar de voetbalgekte groot is, werd ook besloten om voetbalwedstrijden niet door te laten gaan, waarvan vier in de hoogste voetbaldivisie, de Serie A. In sommige gemeentes zoals Milaan, is zelfs besloten om alle openbare gebouwen te sluiten. Het wereldberoemde carnaval van Venetië, gaat ook niet door.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wereldgezondheidsorganisatie

Het bizarre is dat niet alle besmette mensen een link met China lijken te hebben: "Wat de Italiaanse situatie zorgwekkend maakt, is dat niet alle mensen bij wie het coronavirus is ontdekt, een verband hebben met reizen naar China of contacten met andere gevallen", zei Europees directeur Hans Kluge van de Wereldgezondsheidsorganisatie (WGO) zaterdag tegen het Italiaanse dagblad La Repubblic.

BESMETTINGEN

Italië is met meer dan honderd besmettingsgevallen koploper van Europa. In Duitsland zijn zestien gevallen bekend en in Frankrijk twaalf. Dat is andere koek dan in China, waar inmiddels 76.000 mensen het coronavirus hebben en al 2300 inwoners zijn overleden.

Ster advertentie
Ster advertentie