Naar homepage
Up 2 Date

Geen coronavirus bij teruggehaalde Nederlanders uit China

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Geen coronavirus bij teruggehaalde Nederlanders uit China

Eindelijk positief nieuws over het coronavirus. Bij geen een van de eerste groep Nederlanders die uit China zijn teruggehaald - en die twee weken in eigen land in quarantaine zaten - is het coronavirus geconstateerd. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vandaag bekendgemaakt.

Nederlands uit Wuhan

Er werden de afgelopen weken vijftien Nederlanders en twee Chinese familieleden uit Wuhan teruggehaald naar Nederland. Ze kwamen binnen op vliegveld Eindhoven en werden daar direct gecontroleerd op het virus. Toen had geen van hen ziekteverschijnselen, maar aangezien die later kunnen opduiken werden ze allemaal twee weken in quarantaine gehouden.

Quarantaine

De meeste mensen uit de groep bleven in hun eigen huis in quarantaine, maar dan wel onder strenge voorwaarden om een eventuele besmetting te voorkomen. GGD-arts Ronald ter Schegget vertelde eerder aan RTL Nieuws dat de mensen in quarantaine geen bezoek mochten ontvangen of pakketjes aannemen. Ze moesten twee meter afstand bewaren van huisgenoten en het was voor hen verboden om de tuin in of het balkon op te gaan.

RELATIEF WEINIG SLACHTOFFERS

Het coronavirus is vastgesteld bij 69.258 mensen en het aantal doden is gestegen tot 1669. Het aantal genezingen staat op 9651. De uitbraak is erg, maar als je het coronavirus vergelijkt met de griep, dan valt het aantal doden relatief gezien mee. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie sterven er bijvoorbeeld jaarlijks tussen de 290.000 en 650.000 mensen aan de griep. Ook vergeleken met soortgelijke virussen veroorzaakt dit virus relatief gezien weinig slachtoffers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie