Up 2 Date

Willem-Alexander en gezin na dag Griekenland terug in Nederland

foto: ANP EPA en AFPfoto: ANP EPA en AFP
  1. Newschevron right
  2. Willem-Alexander en gezin na dag Griekenland terug in Nederland

De koninklijke familie kwamen vlak na 21.00 uur terug aan in Nederland. Zaterdagavond zijn ze geland op Schiphol. Even later werd op paleis Huis ten Bosch de koninklijke standaard gehesen, een teken dat de koning en zijn gezin weer in het land zijn.


De koninklijke familie vertrok met het regeringsvliegtuig naar hun vakantievilla in Griekenland. Dat schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat, omdat er in de laatste persconferentie werd opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Willem-Alexander liet een paar uur na de landing in Griekenland via de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat ze per direct naar huis zouden gaan. "We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons", schreven ze in een verklaring.

Premier Rutte

Premier Rutte is verantwoordelijk voor het handelen en de uitspraken van leden van het Koninklijk Huis. Hij was op de hoogte van de vakantie en in een Kamerbrief schrijft hij dat hij 'te laat besefte' dat de vakantie niet te rijmen viel me de recente aanscherping van de coronamaatregelen.

Ster advertentie
Ster advertentie