Up 2 Date

Fact & Villerius: waarom kinderen hun ouders vermoorden

  1. Newschevron right
  2. Fact & Villerius: waarom kinderen hun ouders vermoorden

Je ouders zouden je veilige haven moeten zijn. Ze zouden je met liefde moeten behandelen en genoeg aandacht moeten geven als kind. Voor sommige kinderen is het gelukkig zo, maar voor een groot deel op deze aardbol, blijft het slechts een mooie droom. In een nieuwe aflevering van Fact & Villerius gaat documentairemaakster Jessica Villerius naar een Texaanse gevangenis. Ze spreekt daar kinderen die hun ouders hebben vermoord. Heftig.

Moord de oplossing?

"Ze had een hondenhalsband die ze om m'n nek deed. Of een hondenriem. Ze liet me als een hond rondjes op de vloer lopen." Dat is wat één van de geïnterviewden onder andere vertelde aan Jessica.

Als hij wakker werd, begon zijn nachtmerrie van emotionele mishandeling, geweld en seksueel misbruik. En als dat jarenlang zo doorgaat, wordt dat je realiteit. Is het vermoorden van je eigen vader en/of moeder dan de oplossing? Voor sommigen wel...

"Als je ouders je mishandelen en dat op zo'n manier doen dat je niet meer weet wie je bent, dan leer je dat je niemand kunt vertrouwen."

Terugkijken

Klik op de afbeelding hieronder om de aflevering terug te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie