Up 2 Date

FunX-luisteraars ook massaal getyphooned. "De politie maakte gewoon een u-turn met de sirenes aan"

  1. Newschevron right
  2. FunX-luisteraars ook massaal getyphooned. "De politie maakte gewoon een u-turn met de sirenes aan"

Dat het verhaal van Typhoon niet op zichzelf staat, gaf de rapper zelf al aan. Bij Morad & Shay werd dat dinsdag bevestigd. De twee presentatoren vroegen aan de FunX-luisteraars hoe vaak zij al getyphooned zijn. Oftewel, hoe vaak ben jij staande gehouden door de politie omdat je in een te mooie auto rijdt die niet bij jouw profiel past?

Rastahaar

FunX-luisteraar Akkash vertelde dat hij een paar uur daarvoor nog was aangehouden.

“Ik rijd in een mooie auto en ik werd vandaag nog aangehouden. In eerste instantie kijk je ze half gaar aan omdat het niet de eerste keer is. Maar je doet wel wat ze zeggen want als je tegenwerkt ben je nog verder van huis.”

Ook Jurgen liet aan Morad en Shay weten dat hij vroeger heel vaak werd aangehouden vanwege zijn uiterlijk. Hij had namelijk rastahaar en een mooie auto van de zaak.

“Elke keer als ik ging rijden en ze zagen me, maakten ze gewoon een u-turn en één keer hebben ze zelfs de sirenes aangedaan.”

Tegenwoordig wordt Jurgen nooit meer aangehouden omdat hij zijn rasta’s niet meer heeft.

“Ik word gewoon boos als ik eraan denk”

Ook de FunX-app stroomde vol met berichten waarin luisteraars vertelden dat zij ook getyphooned zijn. De Hindoestaanse Jay liet weten dat hij en zijn neefje een keer tegen het dak van zijn auto zijn aangeduwd en gefouilleerd nadat ze werden aangehouden door de politie.

“Ik word gewoon boos als ik eraan denk”.In de cel

Appa laat op zijn Facebook weten dat ook hij getyphooned is. In zijn geval bleef het niet bij een aanhouding maar werd de Marokkaanse rapper een paar uur in de cel gezet. Hij is daarom niet blij met alle aandacht die Typhoon nu ineens krijgt.

“Typhoon wordt opgepakt en heel Nederland vindt het zielig. Een Marokkaan wordt opgepakt en nobody gives a f…”

Schijt

Ondanks de aandacht die voor het discriminatieprobleem is, blijft ook bij Shay een nare smaak achter. Tijdens de uitzending werd gisteren bekend gemaakt dat Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie Typhoon heeft gevraagd om mee te werken aan de politie-opleiding, reageert zij fel.

“Ik vind het veel te laat. Door dit zo groot op te pakken zeg je eigenlijk: ‘yo Mo, ik heb schijt aan jou’ en ‘yo Jurgen, ik heb schijt aan jou’ want het draait eigenlijk alleen maar om Bekend Nederland.”

Ster advertentie
Ster advertentie