Up 2 Date

Ajax-supporter brengt gestolen Antony-shirt terug: "Ik heb er spijt van"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax-supporter brengt gestolen Antony-shirt terug: "Ik heb er spijt van"

De Ajax-supporter die gistermiddag het shirt stal van Antony heeft het kledingstuk teruggebracht naar de Johan Cruijff Arena. Dat heeft hij vandaag laten weten aan RTL Nieuws.

Stiekem

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax hield voetbalfans gistermiddag tot het eind op het puntje van hun stoel. Even leek het erop dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel, totdat Antony in de slotfase de winnende treffer maakte. De ontlading was niet alleen groot bij de 22-jarige voetballer, maar ook bij de toeschouwers. Na afloop van de wedstrijd liep Antony naar het publiek met zijn shirt in zijn linkerhand. Terwijl Antony omringd was door toeschouwers, liep een supporter naar hem toe en pakte hij stiekem het shirt van de Braziliaan, waarna hij het op een lopen zette, zo blijkt uit beelden van ESPN.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beelden gaan viral

De beelden van dat moment gaan sinds gisteren viral op social media, waarna de man veel kritiek over zich heen kreeg. De man poseerde met het gestolen shirt op zijn Facebookpagina, wat overduidelijk in het verkeerde keelgat schoot van veel supporters. Blijkbaar heeft dat ervoor gezorgd dat de man het shirtje terugbracht naar de Amsterdamse voetbalclub. "Na al die ellende, ga je er toch anders over nadenken. Ik heb er spijt van. Verder wil ik het hierbij laten, er staan al zoveel berichten op internet."

Shirt wordt geveild

Ajax heeft inmiddels bevestigd dat het shirt weer terug is. Daarnaast meldt de club dat het shirt geveild wordt én dat alle opbrengsten gedoneerd worden aan het Emma Kinderziekenhuis. Voordat het kledingstuk verkocht wordt zal Antony het eerst signeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie