Up 2 Date

Sylvana Simons weg bij DENK en richt eigen partij op

  1. Newschevron right
  2. Sylvana Simons weg bij DENK en richt eigen partij op

Sylvana Simons verlaat politieke partij DENK. Dat heeft zij vanmorgen aan de NOS bekend gemaakt. Ze richt haar eigen, nieuwe partij Artikel 1 op. Daarmee doet ze op 15 maart mee met de Tweede Kamerverkiezingen.

"Ik ben de politiek ingegaan om een aantal misstanden in de samenleving te bestrijden. Racisme is daar één van, discriminatie, ongelijkwaardigheid. En ik ben tot de conclusie gekomen, dat die missie, dat ideaal, misschien niet helemaal op de juiste plek is bij DENK."

Moeite

Sylvana zegt nog steeds achter de standpunten van haar voormalige partij te staan. "Alleen de manier waarop zij dat ideaal proberen te verwezenlijken, daar begin ik toch steeds meer moeite mee te krijgen." Op het moment van de bekendmaking weet DENK zelf nog niets van de beslissing van de politica.

Nieuwe naam

De naam van de nieuwe partij van Sylvana is hetzelfde als de bestaande organisatie die zich inzet om discriminatie te voorkomen en bestrijden. Artikel 1 is de formele naam voor de allereerste paragraaf van de Nederlandse grondwet. Daarin staat:

"Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

Ster advertentie
Ster advertentie