Up 2 Date

Honderden doden door overstromingen in India

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Honderden doden door overstromingen in India

Door een overstroming in de Zuid-Indiase staat Kerala zijn al meer dan 300 mensen overleden. Volgens lokale media ligt het aantal doden door enorm hevige en langdurige regenval al op 324 mensen. De autoriteiten hebben het nu over 186 mensen. De meeste mensen zijn door verdrinking om het leven gekomen, andere werden meegesleurd door aardverschuivingen. Op dit moment zijn duizenden mensen dakloos.

alles verwoest

Dertien van de veertien gebieden waar overstromingen waren, zijn populaire vakantiebestemmingen. Normaal zijn het gebieden met prachtige stranden en mooie natuur, nu is alles verwoest. En het is nog niet voorbij: meteorologen verwachten dat het tot maandag nog steeds heel erg zal gaan regenen. Op sommige plaatsen viel meer dan 650 millimeter water in korte tijd.

Foto: AFP

Op dit moment zijn de hulpdiensten met man en macht bezig om mensen te evacueren. De meeste slachtoffers zitten op daken of zijn op bergen en heuvels geklommen om aan het water te ontkomen. Via helikopters wordt water en voedsel aan hen geleverd.

230.000 mensen dakloos

Inmiddels zijn 230.000 mensen dakloos door de regenval. Er zijn 23 bruggen ingestort door het enorm aantal aardverschuivingen. Dat zouden er minimaal 211 zijn geweest. De schade wordt nu al geschat op meer dan een miljard euro. Volgens de regering van Kerala is dit de op een na grootste watersnoodramp sinds 1924.

Ster advertentie
Ster advertentie