Up 2 Date

Nieuw kunstwerk Banksy ontdekt op vernield huis in Oekraïense stad Borodyanka

foto: Instagram @Banksy
  1. Newschevron right
  2. Nieuw kunstwerk Banksy ontdekt op vernield huis in Oekraïense stad Borodyanka

De mysterieuze streetart kunstenaar Banksy heeft weer in het geheim toegeslagen. De kunstenaar plaatste gisterenavond beelden op zijn Instagram van een graffitiwerk op een vernield huis in de Oekraïnse stad Borodyanka. Dit gebouw staat in een verwoeste stad in Oekraïne. Het kunstwerk zelf laat een meisje zien, dat op de brokstukken van het verwoeste gebouw een handstand maakt.

Bevestiging

Wanneer Banksy een foto van een kunstwerk op zijn Instagram plaatst, is dit traditioneel gezien een teken dat hij bevestigt dat het kunstwerk daadwerkelijk door hem gemaakt is. Banksy staat erom bekend dat hij vaker naar oorlogsgebieden afreist. Zo heeft hij ook een kunstwerk achtergelaten in de Westelijke Jordaanoever. Wie er achter Banksy en zijn kunstwerken zit, is nog altijd onbekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meerdere kunstwerken

Er wordt al langere tijd gespeculeerd dat Banksy actief zou zijn in de verwoeste stad in Oekraïne, omdat er al meerdere werken zijn gespot in de stijl van de kunstenaar. Een daarvan is een afbeelding van de Russische president Vladimir Poetin die door een klein jongetje met een judoworp tegen de grond wordt gegooid. Op het Onafhankelijkheidsplein zijn op betonnen barricades twee kinderen getekend die op een wip lijken te spelen. Ook is er een kunstwerk gevonden waarop een meisje met een lint op een gat in een gebouw danst. Deze werken zijn (nog) niet door Banksy bevestigd op zijn Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie