Up 2 Date

Ziekenhuisapotheek moet moslima 8500 euro betalen na ontslag

foto: Ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Ziekenhuisapotheek moet moslima 8500 euro betalen na ontslag

Een assistente in een ziekenhuisapotheek die vanwege haar geloof alleen met bedekte onderarmen wil werken is op staande voet ontslagen. De vrouw werkte al 7 jaar bij de organisatie en had al 25 jaar ervaring in de zorg, maar mocht na de corona-uitbraak haar armen niet meer bedekt houden. De Telegraaf meldt dat het ziekenhuis de vrouw een vergoeding van 8500 euro moet betalen.

Besmettingsgevaar

De moslima werd aangesproken op haar werkkleding, omdat ontblote onderarmen minder besmettingsgevaar met zich mee zouden brengen. Het ziekenhuis heeft nog voorgesteld om haar te herplaatsen binnen de organisatie, maar daarmee ging ze niet akkoord. Ook stemde de vrouw niet in met het ontslag.

Ontslag + vergoeding

Het ziekenhuis verzocht de kantonrechter vervolgens om de assistente alsnog te ontslaan en wilde ook haar ontslagvergoeding afnemen. De rechter heeft geoordeeld dat het ontslag terecht is. "De manieren die de assistente voorstelde om het werk hygiënisch te houden, zoals wegwerpmouwen dragen, noemt de rechter stuk voor stuk ’onwerkbaar, onmogelijk of onwenselijk", meldt een woordvoerder aan De Telegraaf.

De rechter vindt het echter wel belangrijk dat er bij het ontslag rekening gehouden wordt met het vervolg van de carrière van de vrouw. Ze verdient dan ook tijd om daarover na te denken. Verder zou ze ook tijd nodig hebben om zich emotioneel te richten op het zoeken naar een andere baan. De rechter heeft besloten dat ze op basis van haar salaris van 2400 euro voor een 28-urige werkweek, recht heeft op een vergoeding van 8500 euro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie