Naar homepage
Up 2 Date

Sylvana Simons moet naam van nieuwe partij veranderen

  1. Newschevron right
  2. Sylvana Simons moet naam van nieuwe partij veranderen

Sylvana Simons moet de naam van haar nieuwe partij veranderen, als het ligt aan het antidiscriminatiebureau Art. 1. Het bureau is boos dat de politica haar pas opgerichte partij een naam heeft gegeven, die de organisatie zelf al tien jaar draagt. Directeur Cyriel Triesscheijn is bang dat er verwarring ontstaat en dat mensen denken dat Sylvana aan zijn bureau verbonden is. "Dat willen wij absoluut voorkomen."

Geen antwoord

Het bureau heeft eerder al geprobeerd met Sylvana in contact te komen. "We hebben Sylvana Simons op 30 december al een mail gestuurd. Daarin hebben we uitgelegd dat dit geen handige keuze is en haar gevraagd of ze haar naam wil aanpassen. Tot op heden hebben wij nog niets van haar gehoord." Ook na verzoek van RTL Nieuws was Sylvana niet bereikbaar voor commentaar.

aangifte

De organisatie gaat er daarom alles aan doen om Sylvana's partijnaam van tafel te krijgen. In Nederland kan je geen aangifte doen als je iemand ervan wil beschuldigen dat hij of zij jouw merk aantast. De directeur is daarom een zogenoemde inbreukprocedure gestart, om te eisen dat de partijleider afstand doet van de naam.

Ster advertentie
Ster advertentie