Up 2 Date

KFC gaat overgebleven kip aan daklozen doneren

foto: Sapadia Aku / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. KFC gaat overgebleven kip aan daklozen doneren

Waarom zou je voedsel dat nog prima te eten is in de prullenbak gooien, terwijl je er ook daklozen blij mee kunt maken? Dat is precies wat ze bij KFC gedacht moeten hebben. De fastfoodketen gaat voortaan namelijk de overgebleven kip doneren aan het Leger des Heils. "Het is veilig en nog goed te eten", aldus Sophie Swagemakers van KFC tegen het AD.

Verwerkt in nieuwe maaltijden

Vanaf vandaag wordt er bij 28 restaurants overgebleven kip verzameld en ingevroren, zodat die kan worden doorgegeven aan daklozen bij het Leger des Heils. "De koks maken er weer nieuwe maaltijden van. Ze verwerken de kip bijvoorbeeld in ragout of ze maken er saté van", aldus Sophie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Uniek'

Voorheen werd de overgebleven kip, die nog wel houdbaar is maar volgens de kwaliteitseisen van de fastfoodketen niet meer kan worden verkocht, op andere manieren gedoneerd of vernietigd. Dat de restaurantketen nu massaal eten gaat doneren aan daklozen, is volgens de woordvoerder bijzonder. "Er zijn op sommige locaties wel restaurants die voedselverspilling tegengaan en voedsel doneren, maar zo grootschalig als hier in Nederland, dat is uniek."

Verspillingsvrije week

Vandaag begint de 'Verspillingsvrije week' van de organisatie Samen Tegen Voedselverspilling. Zij focussen zich op voorkomen van voedselverspilling bij het kopen, koken en bewaren van eten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie