Up 2 Date

KNMI kondigt landelijk code geel aan: zware windstoten tot 110 kilometer per uur

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. KNMI kondigt landelijk code geel aan: zware windstoten tot 110 kilometer per uur

Het stevige weer is nog niet voorbij: na storm Eunice wordt er zondag en maandag nog een storm verwacht. Het KNMI waarschuwt daarom opnieuw voor zware windstoten in het hele land.

Windstoten tot 110 kilometer per uur

In de loop van de dag gaat het hard waaien met in de kustprovincies zware windstoten van 70 tot 90 kilometer per uur. In de avond kan dit oplopen naar 90 tot 110 kilometer per uur. Landinwaarts worden er ’s avonds windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur verwacht.

Storm Franklin

De weersvoorspellingen worden er maandag niet beter op. In de nacht verdwijnen de zwaarste winden, maar er kunnen nog steeds windstoten van 75 tot 80 kilometer per uur voorkomen. Aan de kust waait het dan zo’n 90 kilometer per uur. In de loop van maandagochtend wordt er nóg een nieuwe storm, genaamd Franklin, verwacht. Ook deze neemt weer flink veel wind met zich mee.

NS

Hoewel de NS verwacht dat ze zondag de geplande dienstregeling kunnen rijden, moeten reizigers nog altijd rekening houden met stremmingen en annuleringen. Op sommige trajecten kan er nog hinder zijn door de herstelwerkzaamheden na storm Eunice.

Ster advertentie
Ster advertentie