Up 2 Date

Rusland heeft volgens Biden besloten tot invasie Oekraïne

  1. Newschevron right
  2. Rusland heeft volgens Biden besloten tot invasie Oekraïne

Volgens de Amerikaanse president Joe Biden zal Rusland binnen enkele weken tot dagen een offensief inzetten tegen Oekraïne, met als doel de hoofdtad Kiev. Biden benadrukt wel dat het voor Moskou nog niet te laat is om te deëscaleren door middel van diplomatiek overleg.

Persconferentie

Biden claimt dat de Russische president Poetin al heeft besloten Oekraïne binnen te vallen en baseert zich daarbij op de Amerikaanse inlichtingendiensten. "We zullen het Oekraïense volk steunen en Rusland rekenschap laten afleggen voor wat het doet in Oekraïne", zegt Biden onder andere in een persconferentie. De Amerikanen zijn niet van plan om troepen te sturen naar Oekraïne, maar Biden zegt het land wel te ondersteunen met wapens, munitie en humanitaire en economische hulp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Explosie

De verklaring van Biden volgt kort nadat er in de regio Loegansk een grote brand is uitgebroken in een gaspijpleiding na een zware explosie. Oekraïense separatisten, die dus op de hand zijn van Rusland, claimen dat Oekraïne daarvoor verantwoordelijk is, terwijl andersom wordt geclaimd dat juist de separatisten hier achter zitten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie