Up 2 Date

Lichamen van tientallen migranten aangespoeld na schipbreuk voor de kust van Italië

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Lichamen van tientallen migranten aangespoeld na schipbreuk voor de kust van Italië

Tientallen migranten zijn omgekomen nadat hun boot zondagochtend zonk voor de kust in het zuiden van Italië. De boot zou zijn vertrokken uit Turkije. Volgens de Italiaanse omroep RAI is een van de slachtoffers een baby van een paar maanden oud.

Zwaar beladen

De boot zou te zwaar beladen zijn geweest en was niet bestand tegen de ruwe zee. Hierdoor brak het schip in tweeën op de Middellandse Zee. Er zouden ongeveer 180 migranten op de boot hebben gezeten. Volgens Italiaanse media zouden de migranten afkomstig zijn uit Iran, Afghanistan, Pakistan en Sri Lanka.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lichamen gevonden

Het is niet duidelijk hoeveel mensen precies om het leven zijn gekomen. Volgens Italiaanse media zijn minstens veertig mensen verdronken. Zo'n vijftig mensen zijn gered, maar er worden er nog steeds veel vermist. Sommige mensen hebben op eigen kracht de kust bereikt.

De lichamen werden gevonden op het strand bij Steccato di Cutro, een kustplaats in de buurt van de stad Crotone. Medewerkers van het plaatselijke havenbedrijf en de politie zoeken naar overlevenden.

Ster advertentie
Ster advertentie