Up 2 Date

Uitspraak Johan Derksen over Turkije leidt tot flinke ophef

  1. Newschevron right
  2. Uitspraak Johan Derksen over Turkije leidt tot flinke ophef

Dat Johan Derksen controversiële uitspraken doet, is niks nieuws. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Veronica Inside was het het meteen weer raak. Derksen noemde de keuze van Feyenoordspeler Orkun Kökcü om voor Turkije te gaan spelen 'bijna een belediging voor Nederland'. Dat niet alleen, hij zei ook nog dat Turkije een 'kutland' is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Keuze voor Turkije

"Voordat hem wat gevraagd wordt heeft hij al voor Turkije gekozen. Dat stuit mij een beetje tegen de borst", aldus Johan Derksen. Hij legt ook uit waarom hij die keuze zo onbegrijpelijk vindt: "Die jongen is in Nederland geboren, die heeft van alle sociale voorzieningen hier geprofiteerd, zoals wij allemaal. En dan voordat Jong Oranje kan vragen: ‘wil je voor ons spelen?’, is er al een Turk die hem gek heeft gemaakt."

Kutland

Hij sloot zijn betoog daarna af met de uitspraak: "Nu kan hij wat voor Nederland betekenen en dan gaat hij naar Turkije, nou dat is een kutland". Derksen noemt de situatie in Turkije op het gebied van mensenrechten 'schrijnend'.

"Daar wil je toch niks mee te maken hebben met zo'n land, dat shirt wil je toch niet dragen als je fatsoen hebt?"

Ophef

De felle uitspraken van Derksen hebben voor een flinke ophef gezorgd. Ook profvoetballer Bilal Başacıkoğlu, die momenteel bij Kayserispor speelt, laat van zich horen op Twitter. "Ongelooflijk deze man!!! Echt geen woorden voor. Heeft zelf niks bereikt, maar loopt iedereen te vertellen hoe het moet", schrijft hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie