Video

Feyenoordspeler Kökcü: "Ik heb het nog lang niet gemaakt"

  1. Newschevron right
  2. Feyenoordspeler Kökcü: "Ik heb het nog lang niet gemaakt"

Orkun Kökcü groeide op in Haarlem en daar woont hij nog steeds. Momenteel speelt de 18-jarige voetballer bij Feyenoord. Waarom hij dat nooit verwacht had en hoe het is om bij de Rotterdamse club te spelen, vertelt hij in een interview met FunX-reporter Laila voor Het Pleintje Van.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet opvallend

Kökcü was als kind stil en verlegen. "Vroeger was hij nooit echt opvallend", zegt Kökcü's broer Ozan over hem. Het was juist Ozan waarvan iedereen dacht dat hij het zou maken als voetballer. Hoewel hij nu in Turkije voetbalt, is het toch Kökcü die het volgens hem echt gemaakt heeft. "Op dit moment heeft hij het meer waar weten te maken en daar ben ik heel erg trots op", vertelt Ozan.

FC Groningen

Het was dan ook dankzij Ozan dat Kökcü uiteindelijk bij FC Groningen belandt. Ozan trainde namelijk bij Groningen en de toen nog 11-jarige Kökcu ging mee naar de training. De trainer zag dat Kökcu in zijn eentje een balletje aan het trappen was en vroeg hem om mee te trainen. "Ik denk nog steeds dat ze mij toen alleen genomen hebben omdat mijn broer goed genoeg was."

Vechtersmentaliteit

Kökcu zat in het begin bij FC Groningen bijna altijd op de bank, maar dat gaf hem een vechtersmentaliteit: "Ik moest mezelf erin knokken en dat heb ik er altijd ingehouden bij mezelf." Dankzij zijn vechtersmentaliteit kreeg hij na de winterstop een plek in het basisteam en die hield hij de volledige driejarige periode dat hij bij de club speelde.

Feyenoord

Tijdens een stagewedstrijd bij Oranje werd Kökcü gescout door Feyenoord, maar dat kon hij in eerste instantie niet geloven. Hij was die wedstrijd namelijk na een paar minuten al geblesseerd geraakt en dacht dat zijn kansen verkeken waren. "Mijn vader zei toen: 'maak je niet druk, want ik heb goed nieuws. Feyenoord is geïnteresseerd in je'." Kökcü was boos, want hij dacht dat zijn vader het alleen maar zei om hem een goed gevoel te geven. "Totdat ik zelf uitgenodigd werd in de kuip voor en gesprek."

Toekomst

Kokcu dacht altijd dat hij niet goed genoeg zou zijn voor clubs als Feyenoord of Ajax, maar inmiddels heeft hij bewezen van waarde te kunnen zijn. De voetballer tekende onlangs een contract tot 2023 bij Feyenoord. Zijn doel is om twee seizoenen lang een basisplaats bij de Rotterdamse club vast te houden, zodat hij wat meer ervaring kan opdoen. Hij hoopt dat hij daarna de stap naar het buitenland kan maken.

Ster advertentie
Ster advertentie