Up 2 Date

Albert Heijn stopt met de verkoop van tabak in het nieuwe jaar

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Albert Heijn stopt met de verkoop van tabak in het nieuwe jaar

Albert Heijn kondigt aan te stoppen met de verkoop van tabak en verwante producten vanaf 1 januari 2024. De online verkoop van tabaksproducten is dit jaar op 1 juli al gestopt, meldt de supermarkt.

Albert Heijn

Albert Heijn is voorstander van een rookvrije generatie. Zo luidt het statement op de website: "Om een blijvende gedragsverandering en een rookvrije generatie te realiseren is het van belang dat alle verkopende partijen en andere betrokken spelers, groot en klein, hier samen in optrekken."

Rookvrije generatie

De Rijksoverheid wil de verkoop van tabak in supermarkten per 1 juli 2024 stoppen om zo een rookvrije generatie te creëren in 2040. Dit willen zij doen in samenwerking met andere organisaties en leiden dit in goede banen met behulp van het Nationaal Preventieakkoord. Albert Heijn is niet de eerste supermarktketen die stopt met de verkoop van tabak. De Lidl ging de supermarktketen twee jaar geleden al voor.

Reacties

Twittergebruikers hebben zo hun vraagtekens bij de intenties van de supermarktketen. Zo noemt een gebruiker dat alcohol ook een slechte invloed heeft op het gedrag van mensen en vraagt zich af of de supermarkt dit ook uit de schappen zal halen. Een andere gebruiker legt de verantwoording bij de opvoeding van de ouders in plaats van de distributiecentra. Andere gebruikers staan juist achter de keuze van de Albert Heijn en hopen dan andere supermarkten het voorbeeld zullen volgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie