Up 2 Date

Onder anderen Kevin, Boef en Lijpe genomineerd voor Edison Pop prijs

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Onder anderen Kevin, Boef en Lijpe genomineerd voor Edison Pop prijs

De nominaties voor de Edison Pop Awards zijn bekendgemaakt. Onder anderen Boef, Lijpe, Bilal Wahib, Yssi SB en Kevin maken kans op een van felbegeerde gouden beeldjes. Kevins album Animal Stories is zelfs twee keer genomineerd, in de categorieën 'Album' en 'Hiphop'. Aan Fernando de eer om hem dat te vertellen in Start met Fernando.

Echt een achievement

Kevin is erg blij met de nominaties: "Wauw, dat is wel keihard", reageerde hij. "Dat is echt een achievement, ik heb de Edisons hoog zitten." Dat is misschien ook wel terecht: de Edisons zijn de oudste muziekprijzen van Nederland. Ze worden al zestig jaar uitgereikt en vaak omschreven als de meest prestigieuze muziekawards die ons land rijk zijn. Het is overigens niet de eerste keer dat Slow Flow Animal genomineerd is:


Quote

Ik ben er vier jaar geleden geweest, in 2016 met Rotterdam Airlines, toen wonnen we. Het is wel gek dat ik er nu alleen sta.

Kevin

100 miljoen streams

Hoewel dit keer solo, heeft Kevin er ook dit jaar vertrouwen in: "Beste album, dat moet toch wel lukken", lacht hij. Dat hij een goede kans maakt, zie je ook terug aan de cijfers: Animal Stories (met daarop tracks als Gordelweg en Als ik je niet zie) stond op nummer 1 in de album top 100 en is nu goed voor 100 miljoen streams op Spotify. Kevin wist vanaf het succes van de eerste single Gordelweg dat hij iets speciaals in handen had, vertelt hij aan Fernando. "Ik wist toen, er gaat iets gebeuren nu. En dan te bedenken wat ik nog had liggen. Toen wist ik ja, dit komt goed."


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Concurrenten

Als Kevin in de prijzen valt, heeft hij ook al een plekje voor het gouden beeldje in zijn gedachten: "Ergens met een mooi uitzicht, dat komt goed." Maar dan moet hij eerst natuurlijk wel winnen van zijn concurrenten, en dat zijn niet de minsten. In de race voor het beste album neemt hij het op tegen Eefje de Visser en Typhoon en in de categorie Hiphop komt hij Boef (Allemaal een droom) en Lijpe (Dagboek) tegen.

Andere genomineerden

Yssi SB en Bilal Wahib zijn ook genomineerd, beiden in de categorie Nieuwkomer. Voor Bilal is het dubbel fun: zijn track Tigers is namelijk ook nog eens genomineerd voor beste Song. Ook Akwasi kon rekenen op een nominatie, deze kreeg hij voor de indringende videoclip van zijn track Extase. De volledige lijst van de genomineerden vind je hier.

Wie er gaat winnen wordt beslist door een onafhankelijke vakjury met daarin onder andere mister good vibes only: Fernando Halman.

Kevins album 'Animal Stories' genomineerd voor een Edison Popprijs

Ster advertentie
Ster advertentie