Up 2 Date

Syrische vader en dochter die bommen weglachen, wonen nu in Turkije

foto: YouTube: The Guardian
  1. Newschevron right
  2. Syrische vader en dochter die bommen weglachen, wonen nu in Turkije

De driejarige Salwa en haar vader zijn veilig aangekomen in Turkije. De Syrische vluchtelingen kwamen onlangs in het nieuws door een opvallend spelletje dat ze in hun eigen land speelden. Iedere keer als ze een bom hoorden vallen, gingen de vader en dochter samen lachen en doen alsof het vuurwerk is of een speelgoedpistool. Op die manier hoopte vader Abdullah dat de bominslagen niet voor traumatische ervaringen zouden gaan zorgen bij zijn dochter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lachen om normale dingen

Het Turkse persbureau Anadolu Agency schrijft dat Salwa en haar ouders op 25 februari de Turkse grens zijn overgestoken. i, zegt vader Abdullah Al-Mohammad. "Ik hoop dat het conflict in Syrië snel voorbij is zodat we weer kunnen terugkeren." De Britse krant The Guardian schrijft dat ze in de stad Antakya een huis hebben gevonden. De kleine Salwa zou dolgelukkig zijn en ronddansen in haar roze prinsessenjurk. "Ze kan voor het eerst lachen om normale dingen", schrijft de krant.

EIGEN STAD ONTVLUCHT

Abdullah en Salwa hebben in eigen land al moeten vluchten van de burgeroorlog. Ze woonden een tijdje bij vrienden in de stad Sarmada,omdat ze hun eigen stad Saraqib moesten ontvluchten. Idlib is een van de weinige gebieden die niet in de handen is van het Syrische leger, maar van rebellen. De Syrische president Assad probeert daar met veel geweld de rebellen te verdrijven en daar worden burgers ook de dupe van.

Ster advertentie
Ster advertentie