Up 2 Date

Minimaal 1 dode en 10 gewonden na mini-tornado in Zierikzee

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Minimaal 1 dode en 10 gewonden na mini-tornado in Zierikzee

Er is vandaag minimaal 1 dode gevallen na een mini-tornado in Zierikzee. Ook zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) minimaal 10 mensen gewond geraakt. De aantallen kunnen nog verder oplopen. Momenteel zijn hulpdiensten massaal uitgerukt om de slachtoffers te helpen.

Woningen onwoonbaar

De politie roept mensen op om binnen te blijven. De mini-tornado richtte een grote ravage aan in de straten van de gemeente Schouwen-Duiveland. Tientallen woningen in Zierikzee zijn zo hard getroffen dat het momenteel onmogelijk is om er te wonen. Door de wervelwind zijn van sommige woningen zelfs de daken verwijderd. Dat laat Marco van der Wel, directeur van woningcorporatie Zeeuwland, weten aan het AD. Voor de bewoners wordt opvang geregeld door de gemeente. "Aan de Calandweg was een renovatie aan de gang. Een van de mensen die daar aan het werk was, is gewond geraakt", vertelt Van der Wel. Daarnaast raakte daar een bewoner gewond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Flinke schade

Volgens buurtbewoners duurde de mini-tornado maar twee minuten. In die korte tijd liet de harde klap flinke sporen van vernielingen achter. In de straten van Zierikzee is de schade namelijk duidelijk terug te zien. Op meerdere plaatsen liggen omgewaaide bomen. Verder zijn er kapotte dakpannen en gebarste ruiten te zien.

Momenteel is het weer rondom Zierikzee nog steeds onrustig. "Er zijn veel mensen die naar het gebied gaan om te kijken of om te helpen, maar dit belemmert de hulpdiensten en kan gevaarlijk zijn door loshangende takken en dakpannen", meldt de VRZ. De veiligheidsregio kan niets zeggen over de ernst van de verwondingen van de slachtoffers en doet geen mededelingen over hoe ze gewond zijn geraakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Code geel

Het KNMI heeft voor het zuiden, westen en midden van het land code geel uitgeroepen, omdat onweersbuien ook over de rest van het land trekken. Er kan plaatselijk sprake zijn van onweer, hagel en windstoten tot 75 kilometer per uur. Ook de ANWB heeft een waarschuwing voor het verkeer afgegeven.

Ster advertentie
Ster advertentie