Up 2 Date

Zeker 80 doden door tornado's in VS

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zeker 80 doden door tornado's in VS

Tientallen tornado's hebben in het midden van de Verenigde Staten gisteren zeker 80 doden opgeleverd. In de nacht van vrijdag of zaterdag lieten de tornado's een spoor van vernieling achter in zeker vijf staten van het land.

'Onvoorstelbare tragedie'

De staat Kentucky werd het hardst getroffen door het noodweer. Gouverneur Andy Beshear bevestigde gisteren al dat er 70 doden waren gevallen in zijn staat met de verwachting dat dit aantal nog flink kon oplopen. "De berichten zijn hartverscheurend. Dit was een van de zwaarste nachten uit de geschiedenis van Kentucky", aldus Beshear. Ook de Amerikaanse president Joe Biden reageerde op Twitter naar aanleiding van de vele doden in het land. "Om een geliefde in zo'n storm te verliezen is een onvoorstelbare tragedie", zei hij in een tweet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mayfield

Sinds vrijdagavond zijn er 24 tornado's gemeld. De zwaarste tornado legde gisteren meer dan 365 kilometer af door de staat Kentucky. Een van de dorpen die erg zwaar werd getroffen is Mayfield in het westen van Kentucky. In het dorp zou bijna geen enkel huis meer overeind staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie