Up 2 Date

Duizenden huisfeestjes georganiseerd via nieuwe apps

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Duizenden huisfeestjes georganiseerd via nieuwe apps

Er worden nieuwe apps gebruikt om ondanks de avondlockdown feestjes en borrels te organiseren. Vooral de app Amigos lijkt erg populair te zijn; duizenden huisfeestjes en borrels worden via de app georganiseerd waar een stuk meer mensen op af komen dan het door de overheid geadviseerde maximum.

'20.000 evenementen per week'

Behalve Amigos worden ook startup BASH en natuurlijk Facebook gebruikt voor het organiseren van feestjes. Amigos lijkt echter het meest te profiteren van de coronacrisis. "Elke week worden er zo'n 20.000 evenementen georganiseerd. De meeste daarvan, zo'n 34 procent, zitten in de categorie 'borrel of huisfeest'", zegt oprichter Johanan Fraanje in gesprek met de NOS. De app staat al weken bovenaan in de lijsten met meest gedownloade sociale apps.

App niet verantwoordelijk

Amigos-bedenker Fraanje ziet de vele georganiseerde evenementen met meer dan vier gasten niet als de verantwoordelijkheid van de app. "Net als Facebook en WhatsApp is dit een open platform waar gebruikers zelf de verantwoordelijkheid dragen voor wat zij organiseren", aldus Fraanje, die eraan toevoegt dat er geen wetten worden overtreden. "Mochten gebruikers meer dan vier gasten uitnodigen, dan overtreden zij daarmee overigens niet de wet, aangezien het een dringend advies is. Het is dan ook niet aan ons om dit te verbieden."

Ster advertentie
Ster advertentie