Up 2 Date

Acteur Jussie Smollett krijgt 150 dagen cel voor in scène zetten mishandeling

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Acteur Jussie Smollett krijgt 150 dagen cel voor in scène zetten mishandeling

De Amerikaanse acteur Jussie Smollett krijgt een celstraf van 150 dagen voor het in scène zetten van een mishandeling op hem en het doen van een valse aangifte. Daarnaast krijgt hij een boete van 25.000 dollar en moet hij nog een geldboete van 120.000 dollar betalen aan de stad Chicago voor de kosten die gemaakt zijn in de zaak.

3500 dollar

Smollett deed in januari 2019 aangifte bij de politie, nadat hij was mishandeld door twee mannen die racistische en homofobe opmerkingen tegen hem maakten. Ook riepen de mannen "Dit is MAGA-land" na de aanval. Hiermee werd verwezen naar Donald Trumps campagneleus 'Make America Great Again'.

Uiteindelijk bekenden de twee 'daders' dat ze 3500 dollar van Smollett hadden gekregen om hem te mishandelen in het zicht van een beveiligingscamera. Het hele voorval kostte Jussie Smollett uiteindelijk zijn rol in de serie Empire.

Harde woorden van rechter

De rechter kwam donderdag met harde woorden voor de acteur. Zo werd de acteur "arrogant, egoïstisch en narcistisch" genoemd. Volgens de rechter zou Smollett alleen op aandacht uit zijn geweest, in de hoop dat hij als een strijder voor sociale gelijkheid gezien zou worden. Ook zou hij met zijn daden veel schade hebben toegebracht aan "echte slachtoffers van haatmisdaden", die vaak moeite hebben om naar buiten te treden met hun verhaal.

'Ik ben onschuldig'

Tijdens de zitting ontkende Smollett wederom dat hij de mishandeling in scène heeft gezet. "Ik ben onschuldig. Als ik dit had gedaan, dan zou het een middelvinger zijn richting de angsten van zwarte Amerikanen in dit land in de afgelopen 400 jaar en de angsten van de LHBTI-community." De acteur gaf ook aan niet suïcidaal te zijn. "Als er iets met mij gebeurt in de gevangenis, dan heb ik dat niet mezelf aangedaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie