Up 2 Date

Met deze tips kan je vannacht tientallen vallende sterren spotten

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Met deze tips kan je vannacht tientallen vallende sterren spotten

Wat is er romantischer dan op een zwoele zomeravond naar de sterren kijken? Bedenk maar alvast wat je wilt wensen, want komende nacht zijn er met een beetje geluk tientallen vallende sterren te zien!

pieknacht

Volgens Weeronline is vannacht de pieknacht wat betreft vallende sterren. Er schieten waarschijnlijk zo'n honderd meteoren per uur langs de sterrenhemel en het afval hiervan vormt een gloeiend spoor wanneer het onze atmosfeer binnenschiet: een vallende ster dus. Tijdens deze pieknacht is het dit jaar ook nog eens extra donker dankzij de nieuwe maan. Hierdoor zijn de vallende sterren mogelijk nóg beter te zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

tips

Helaas lijkt het erop dat wat bewolking het zicht op de vallende sterren kan verpesten. In het (zuid)oosten van het land heb je de meeste kans om je wensen te kunnen doen. Met een beetje geluk spot je er zo'n 40 tot 60 per uur! Het beste moment om te gaan kijken is om 3:30 uur 's nachts. Zoek een donkere, open plek op met zo min mogelijk kunstlicht in de buurt en richt je op het noordoosten. Leg een kleedje weg en wensen maar!

Ster advertentie
Ster advertentie