Up 2 Date

Ook Amazon verbant alle Zwarte Piet-producten uit webshop

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Ook Amazon verbant alle Zwarte Piet-producten uit webshop

Ook webwinkel Amazon verwijdert alle producten met afbeeldingen van Zwarte Piet uit zijn assortiment. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Amazon lijkt daarmee het voorbeeld te volgen van Bol.com en Coolblue.

'nadruk op huidskleur en etniciteit'

Amazon is pas sinds maart van dit jaar in Nederland actief, maar alle grote webshops trekken nu één lijn als het gaat om Zwarte Piet in hun assortiment. Mensen die nu nog spullen willen hebben met Zwarte Piet erop, kunnen alleen terecht bij carnavalswinkels en kleinere retailers. Bol.com was de eerste die bekendmaakte niet meer geassocieerd te willen worden met Zwarte Piet. "In onze ogen legt Zwarte Piet de nadruk op huidskleur en etniciteit", verklaarde een woordvoerder hierover volgens het AD.

"Het is een gevoelig onderwerp en we willen daarom geen artikelen aanbieden die mensen mogelijk kunnen kwetsen."

nog niet verklaard

Amazon heeft nog niet verklaard waarom ze de Zwarte Piet-producten verwijderen. De webshop verwijst alleen naar de voorwaarden voor externe verkopers. Daarin staat dat Amazon geen producten toestaat die haat, geweld, raciale, seksuele of religieuze onverdraagzaamheid promoten, aanzetten of verheerlijken, of organisaties met dergelijke opvattingen promoten. "Tegen verkopers die dat niet doen worden maatregelen genomen, waarbij je kunt denken aan een eventuele blokkade van hun account. De betreffende producten hebben we verwijderd”, aldus woordvoerder Nick Caplin tegen het AD.

Ster advertentie
Ster advertentie