Up 2 Date

Bitcoin op laagste punt in anderhalf jaar tijd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bitcoin op laagste punt in anderhalf jaar tijd

De bitcoin staat momenteel op het laagste punt in anderhalf jaar tijd. De digitale munt is sinds afgelopen zondag al meer dan twintig procent in waarde gedaald en op dit moment nog zo'n 22.500 dollar waard

Rentetarieven

Aan het begin van het jaar was 1 bitcoin nog ruim het dubbele waard, namelijk 48.000 dollar. Volgens NU.nl lijken beleggers echter te vrezen voor hogere rentetarieven van de Amerikaanse Federal Reserve vanwege de hoge inflatie. In de beleggingswereld worden investeringen in cryptomunten gezien als risicovol. Bij een stijging van de rente kiezen investeerders er regelmatig voor om hun beleggingen uit de digitale munten te halen en minder risico te nemen.

Cryptomunten dalen hard

Verder zijn er momenteel ook issues bij cryptobedrijven, die met het handen in het haar zitten vanwege de extreme marktomstandigheden. Zo bevroor Cryptobank Celsius Network maandag alle transacties om een ineenstorting te voorkomen. De problemen hebben veel impact op het vertrouwen van beleggers in cryptomunten.

De bitcoin verloor in twee dagen tijd een vijfde van zijn waarde. Ether, na bitcoin de grootste digitale munt, verloor de afgelopen week meer dan een derde van zijn waarde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie