Naar homepage
OMG

Bitcoinmiljardair overleden, fortuin mogelijk voor altijd vergrendeld

foto: Twitter
  1. Newschevron right
  2. Bitcoinmiljardair overleden, fortuin mogelijk voor altijd vergrendeld

Mircea Popescu, een Roemeense bitcoinmiljardair, is plotseling overleden in Costa Rica. Daarmee is het cryptofortuin van de Roemeen van meer dan een miljard dollar mogelijk voor goed vergrendeld.

Verdronken

De Costa Ricaanse autoriteiten melden dat Popescu maandagochtend in zee ging zwemmen, waarna hij werd meegesleurd door de sterke stroming. De 41-jarige Roemeen keerde niet meer terug aan land.

1,05 miljard dollar

Popescu was een van de eersten die volop in bitcoin investeerde. In 2012 was hij al fanatiek aan het bloggen over de cryptomunt. De exacte grootte van zijn fortuin is niet bekend, maar volgens Bitcoin-analist David Puell zou het gaan om 30.000 bitcoin. Dat zou op dit moment gelijk aan een marktprijs van 1,05 miljard dollar.

Het valt niet uit te sluiten dat zijn bitcoins voorgoed ontoegankelijk blijven, aangezien bitcoins digitaal zijn versleuteld. Om erbij te kunnen, is een code nodig en het is onbekend of iemand anders die code van hem kent. Alexander Mardar, een bekende bitcoin-deskundige, schrijft op Twitter: "Het lijkt erop dat met de dood van Mircea Popescu en John McAfee een aanzienlijk bedrag aan bitcoindollars voor altijd verloren kan gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie