OMG

Twee broers verdwijnen met 2 miljard euro aan bitcoins

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twee broers verdwijnen met 2 miljard euro aan bitcoins

Twee oprichters van een handelsplatform voor cryptomunten in Zuid-Afrika zijn met meer dan 2 miljard euro aan bitcoins verdwenen. Dat meldt persbureau Bloomberg News, die schrijven dat het om de grootste diefstal van cryptomunten ooit gaat.

Spoorloos

Op het handelsplatform van de broers, genaamd Africrypt, konden beleggers investeren in de cryptomunt. In april kregen hun klanten al door dat er iets geks aan de hand was. Volgens de broers was het platform namelijk slachtoffer geworden van een hack, maar klanten mochten niks tegen autoriteiten zeggen. Dit zou namelijk het terugvinden van de bitcoins in de weg zitten.

"Bovendien verloren de medewerkers van Africrypt zeven dagen voor de vermeende hack toegang tot het systeem", zegt het advocatenbureau dat werd ingeschakeld door enkele beleggers die het niet vertrouwden. Sindsdien zijn de broers spoorloos. Hun telefoons springen meteen naar voicemail, de website van het handelsplatform ligt plat en ook de bitcoins zijn onvindbaar.

Onderzoek lastig

In totaal worden er 69.000 bitcoins vermist en de waarde van een bitcoin staat nu op iets meer dan 29.000 euro. Omdat cryptomunten geen officiƫle valuta zijn, maakt dat een formeel onderzoek lastig. Bloomberg News schrijft daarom dat dit incident een stimulans zou kunnen zijn voor meer toezicht op de cryptomarkt.

Ster advertentie
Ster advertentie